2019
MVM Okosbútor

Helyükre kerültek az MVM Okosbútorok.
Négy iskola diákjai töltik meg élettel nap mint nap.

Tervezte a

Idén is gazdára leltek az Okosbútorok

Hogyan zajlott a verseny?

A 2019. szeptember 9. és október 6. között meghirdetett pályázat keretében az MVM négy magyarországi oktatási intézmény számára adott át egy-egy okosbútort. A négy okosbútort egy általános iskolának, egy középiskolának, egy több funkciós oktatási intézménynek, illetve egy egyetemnek ítélte oda a szakmai zsűri. A nyerteseket 550 oktatási intézmény közül választották ki. A komplex szempontrendszer kitért többek között a helyszín adottságaira (méret, talajszerkezet, napelemek működési feltételei, stb.), a pályázó intézménybe járók számára és rászorultságára, a pályázat tartalmára, valamint kreativitására.

Mit lehetett nyerni?

A KÍGYÓ egy moduláris okosbútor, tömörfából készült, kialakítása pedig olyannyira ergonomikus, hogy elemei akkor is kényelmesek, ha éppen nem ülni, hanem elnyújtózni támadna kedvetek rajta. A KOCKA – formája miatt – bármilyen stílusú, berendezésű udvarhoz illeszkedik. A fedett okosbútor esőben is használható, így a tanórák közötti szünetet egy zápor sem ronthatja el, a tető védelmében, az egymással szemben kialakított ülőhelyeken bármikor leülhettek átbeszélni a házi feladatot vagy a beadandót.

Mindkét bútoron két napelem is található, ezek pedig elegendő energiát termelnek nemcsak az okostelefonok töltéséhez, de a szintén beépített esti hangulatvilágításhoz is.

Nyertesek